lördag 11 maj 2013

Rabarberpaj




Vi har massor av rabarber och den verkar trivas där den växer. När vi flyttade till huset växte rabarbern i princip i gräsmattan och var betydligt ynkligare. När vi gjorde köksträdgården fick den temporärt flytta bort vid komposten men nu har den äntligen fått en permanent plats i en odlingsbädd.
Förra året köpte vi två rabarberplantor av en nyare sort som ska vara mindre syrlig. De har också växt till sig fint så nu är det fullt i odlingsbädden.



Vi skördade den första rabarbern idag och gjorde smulpaj.
Receptet är superenkelt (men kanske inte så exakt, så man får gå lite på känsla)


  • man skär bara rabarbern i små bitar och lägger i en smord pajform
  • sen blandar man 2dl mjöl och 1dl socker.
  • strör blandningen över rabarbern
  • hyvlar margarin och täcker mjölblandningen med ett tunt lager
  • sen är det bara buff in i ugnen (i en lagom pajtemperatur...) tills pajen är gyllenbrun. 

Jag brukar låta pajen svalna lite innan jag serverar den tillsammans med vaniljsås eller glass.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar